Onze Ambachtslieden

Onze Ambachtslieden

De ambachtelijk verwerkers die ons helpen bij het inmaken en bewaren van de producten die op onze boerderij groeien, doen dit met grote passie. Het zijn stuk voor stuk mensen die hun vak verstaan en meer dan dat! Ze gaan op zoek naar de beste combinaties van ingrediënten en productiemethodes om een topproduct te bereiken.

Maak kennis met de mensen achter de producten:

June

Onze steun en toeverlaat in de verkoop en bij het maken van de producten is onze vrijwilligster June. Zij helpt ons graag met alles wat er te doen is. Ze volgt momenteel een opleiding tot macrobiotische kok.

Jan Craens – Kaaslust

Van de rijke melk van onze Fleckviehkoeien maakt Jan Craens overheerlijke kazen. In diverse formaten en smaken. Jan werkt al jaren als kaasmaker en is verzot op productontwikkeling. Een man naar ons hart dus! Hij is nu kaasmaker in Veenhuizen, bij Kaaslust.

Familie Antonides

We zorgen goed voor onze runderen en ook als ze geslacht worden willen we graag dat het dier het goed heeft tot het einde toe. Bij de familie Antonides van Slachthuis Zuidbroek zijn we daarvoor op het juiste adres. De dieren krijgen tijdens de nacht nog eten en drinken om wat tot rust te komen van het vervoer, wat de vleeskwaliteit zeer ten goede komt. Ook denkt de familie Antonides mee met de huisslachter en hebben ze zelfs nog een aparte koelcel voor de rijping van het vlees. Een proces dat tijd kost en daarom nagenoeg overal wordt overgeslagen, maar zoveel kwaliteit oplevert, dat we het er graag voorover hebben. Op ons verzoek worden de bijzondere delen als de bavette, jodenhaas en longhaas vakbekwaam uitgesneden en selecteren ze de beste delen voor een bepaald product.

Henk Spijkerman jr.

Van het verse gerijpte vlees, wordt door deze Fryske Held van de Smaak 2013 een keur aan ambachtelijke runderworsten gemaakt. Alle producten die Henk maakt hebben het volgende gemeen:

Alleen de beste grondstoffen
Gemaakt van losse kruidenmengsels
Tijd als belangrijkste ingrediënt

Een gepassioneerd vakman in hart en nieren, die als slager geboren is, want zo zegt hij: een slager wordt je niet, maar een slager ben je!